fredag 1 oktober 2010

Så var då reprisen här igen!

Jaha så var det dags igen för reprisen, jag som någonstans trodde att allt var över så börjar det om igen. Känner att det är dags för lite klara fakta! Jag har länge dragit mig för detta men känner nu att det är så fel det som visas så nu måste jag berätta.

1. Det fanns inget mögel i huset, den helt okompetenta besiktningsmannen som var med i programmet hittade saker i vårt hus, precis som han även gjort i andras som inte fanns! Tre bolag har efter hans besök gjort undersökningar i huset och ingen har lyckats hitta minsta spår av det möglet som våra barn enligt honom andades in!

2. Inga saker såldes, och inte på grund av att vi inte ville utan på grund av att försäljningen var fejk. Motorcykeln ställdes hos en granne och den fick jag själv hämta på kvällen när de berättade att den bara hade sålts på låtsas. Inte ens Charlie och Mattias visste om att köparen bara var en skådis.

3. Stora delar av programmet är ihopklippt och massor av saker är tagna helt ur deras sammanhang. En hel dags inspelning gjordes med en kamera och lampa sittandes på en stol där man bombarderas med frågor så som ifall man verkligen litade på den andra personen, om man verkligen inte hade känt att man ville lämna den andra etc. dessa svar klipptes sedan samman med programmet och blev svar på frågor som inte ens hade med saken att göra.

4. En av scenerna som var en av de få som var seriösa klipptes helt bort. Vi fick frågan om det var någonting vi funderade på. Eftersom att vi har särkullsbarn, (barn på olika håll från tidigare förhållanden), så hade vi funderat på testamente, och andra juridiska frågor! Charlie och Mattias tyckte att det var en bra ide. Vi fick träffa en riktigt duktig och seriös jurist, allt kändes riktigt bra! Efter inspelningen så meddelar de att det bara var på skoj och att de bara ville visa hur det kunde gå till! Det slutade med att Charlie och Mattias tyckte att meter film agerade så illa så att de själva personligen betalade juristen för att vi skulle få testamentet.

5. Inspelningen av hur det hade gått för oss efter en så kallad "månad" gjordes i verkligheten 3 dagar efter sista inspelningen.

Jag skulle kunna skriva betydligt mer än detta, men jag vet ju att vad jag än skriver så finns det ju alltid en massa människor där ute som tror på allt de ser i tv och inte förstår att man i princip kan klippa ihop vad som helst!

12 kommentarer:

Pelletsblandaren sa...

Har du provat kontakta Aftonbladet eller Expressen? Dom älskar sånt här och folk förtjänar att veta hur mycket som är fake i programmet.

Lycka till.

Lats sa...

Gjorde det någon som hellst nytta på din ekonomi då? Mattias och Charlie är ok?

Calle sa...

Får man då ställa den enkla frågan: Hade ni överhuvudtaget problem med ekonomin? Om det nu är så att programmen är totalt fejkade så hjälper man ju inte de drabbade överhuvudtaget. Sedan kan jag förstå att man överdriver vissa saker och försöker framställa Charlie & Mattias (eller de nya vad de nu heter) som hjältar och de drabbade som rena fattiglapparna som kommer krypandes på knäna för att de inte har några pengar.
Jag vet ju inte hur din familjs situation såg ut innan, men det verkar ju lite som att Lyxfällan var onödigt om ni nu har koll på pengarna (och inspelningen var helt fejk). Sedan kan du nog räkna med att TV3 kommer visa "ert" avsnitt om och om igen under årens lopp. Det finns ju till och med på TV3Play, även om det är sjukt många reklampauser man måste gå igenom.

Anonym sa...

Calle! Halkade in här och måste svara på fin undran, trots att det gått ett tag! Jag är nära vän till familjen och vet varför som sökte! När lyxfällan raggade deltagare handlade det om hur man skulle få bättre koll på sin vardagsekonomi. Enkla sparknep mm. Inte alls den förnedring det sedan visade sig vara! Även Charlie och Mattias tyckte att det gick för långt. Inspelningsledaren fick bara ansvara för den här familjens avsnitt, varför tror du..? Att ha en kredit på Ikea på 5000:- och en på onoff är det galet mycket tycker du?

Anonym sa...

såg susanne ute på stan i åkersberga idag, hur känns det att bli igenkänd hela tiden???

Chris sa...

Fruktansvärt intressant blogg! Kunde knappt sluta läsa. Välskrivet och underhållande. Du bekräftar det man tidigare trott om lyxfällan, tack för det. Såg ditt program igår och hittade din blogg idag. Av en slump. Ironiskt. Men det känns skönt att ha det svart på vitt att det är vinklat. Som man egentligen visste men programet skulle tappa trovärdighet och inte vara lika bra så man satt och kollade i sin lilla låtsasbubbla, skeptisk men godtrogen. Har aldrig sett någon som talat ut så man kan ju inte veta vad som är riktigt och inte. Men en ironisk sak jag sa till min flickvän under ditt program var att dom ställde säkert motorcykeln runt hörnet. Vilket visade sig vara sant! Haha.

Lyxnisse sa...

Hej Anonym, nu är det knappast så att alla känner igen oss. (som tur är) Men visst kan det vara jobbigt ibland.

Lyxnisse sa...

Hej Chris,
Tack för det du skriver, om du visste hur skönt det är att det finns människor som ser igenom även det man faktiskt ser.

Anna sa...

Ramlade in här efter att ha sökt lite på vad som "hände sen" för människorna som deltar i Lyxfällan. En del av mig förstår ju att det är oerhört vinklat precis som Calle nämnde i sin kommentar, medan en annan undrar hur folk kan vara så himla dåliga med sina pengar. Tack för en "eye-opener"!

S sa...

Intressant blogg och bra att du skriver vad som "finns bakom" program som Lyxfällan på TV. Tyvärr finns det alltför många liknande; allt ifrån då man som tittare ska se ned på andras städvanor, barnuppfostringsmetoder, galna grannar m.m. Just nu är det väl populärt att se ned på andras vikt och matvanor. Ja, suck, det finns inte mycket sevärt på TV numera...

Anonym sa...

Hej

Det är väldigt intressant att läsa om dina erfarenheter. Nu har en ny säsong börjat o jag undrar: Vad går programmet ut på nuförtiden eg?

Först kommer Lyxfällan till familjen o de få redogjort hur totalt ansvarlösa familjen är.
Sen går Lyxfällan o reder ut varenda problem med metoder som ALDRIG skulle fungera i verkliga livet.
Tex igår fick killen sålt en bil för 20.000 kr. En bil som var köpt för 17.000 kr. Bara där höjer man ju ett o annat ögonbryn.
Dessutom säljs bilen till en handlare som inte ens tittat på den. Killen som sålde trodde han skulle få max 10.000...

Då undrar man ju hur tv3 tror att folk ska få en normal bild av hur man tar sig ur ekonomiska trubbel. Att man måste sälja saker har vi ju lärt oss efter alla säsonger, o jo, programmet är bra till en viss del, för man tänker att man verkligen vill passa sig för att hamna i såna situationer som programmet målar upp.
Men lösningarna är skrattretande o ett rent hån till dem som faktiskt sitter hemma med ekonomiska bekymmer o inte har Lyxfällan att vända sig till.

Vill minnas att det inte var riktigt så nochigt i de första säsongerna.

Fredrik sa...

Har just sett ännu en repris av ert program. När jag läser din beskrivning kom jag på en ny programidé: TV-fuskarna. Om alla fejkade tv-program och de drabbade...

kanske inte kommer att plockas upp av Meter.