fredag 13 november 2009

Hissa och dissa!

Nu var det länge sedan jag skrev igen, tiden verkar aldrig riktigt räcka till. Just nu så har vi fullt upp, vi har nämligen köpt ett nytt hus och flytt blir i feb nästa år. I och med detta så måste jag bara hissa och dissa lite som de brukar göra på Rix fm.

Jag måste bara få chansen att hissa spikmattan, efter år av sömnproblem och flera veckor av ett huvud som känts som en fotboll med alla tankar så har den räddat mig. Jag har aldrig somnat in så bra som efter jag började med spikmattan! Nu kan jag inte ens somna utan den. Sista tjänsteresan fick jag till och med springa iväg och köpa en eftersom jag inte hade tagit med mig min.

Så ni som har sagt att det ska bli årets julklapp! Ni har såååå rätt!

Så vad ska jag dissa då, jo lagfartsavgiften, vad är det för skit. En dold skatt/stämpelavgift för att ändra adresser i ett datasystem. Det finns ingen rim och reson bakom kostnaden! Känns nästan lite som en rysslands avgift, istället för att behöva muta någon för att få igenom pappret så gör vi det lagligt och kallar det något fint.

Och jo jag vill även hissa Charlie och Mattias för gårdagens program, äntligen något nytt, Inget blev sålt och det kändes verkligen som fokus blev på det riktiga problemet i huset! Att sätta upp alla utdrag från kreditkortet så man verkligen förstod siffrorna som gick iväg var också riktigt bra.

3 kommentarer:

Anton sa...

Har följt din väg ett tag och vill bara gratulera till en flytt. Hoppas ni får ett bättre hus, vill minnas att det var lite problem med radon (eller vad det mögel?). Är ni på väg till ett nybygge månne?

//Anton

Lyxnisse sa...

Hej Anton,

Tack så mycket det känns jättebra, det är ett stort hus från 1966 så lite finns det allt att göra.

Historien om vårt hus är dock en annan historia! Lyxfällans "specialist" som i stort sett dömde ut vårt hus med orden att det var helt fult med mögel. Han kunde tydligen inte mycket han.

Efteråt så beställde vi sanering av anticimex, dom kom hit och kom upp från krypgrunden igen och frågade vad de skulle sanera. De hittade inget alls. 1 månad senare beställde jag en extra kontroll av ett annat bolag som inte heller de hittade något.

Deras specialist dömde även ut vår ventilation, det skulle senare bli presenten till oss att en firma skulle fixa det.

Det måste ha vart den billigaste presenten som de givit bort då det även visade sig vara fel med ventilationen. Firman som kom hit frågade vilket dagis barn som hade kommit fram till att det var fel på vår ventilation. Sen åkte dom!

Så vi har faktiskt haft många trevliga år i det här huset efter lyxfällan, men nu ville vi ha större hus och jag vill ha garage till hojen som jag har sparat ihop till! ;-)

Anton sa...

Mögel sa du? Programet verkar i alla fall väldigt skumt ibland och du bekräftar detta även med ditt
svar här. Juste med garage och mecka i. Vilken hoj blev det då? Det är nog bäst att man bor kvar på landet med stora ytor. Väntar dock hojen till 40-årskrisen tar vid :-)


Ha det bra å lycka till!