söndag 5 april 2009

Ett tips till barnfamiljer!

Nu ska jag ge ett tips som inte handlar så mycket om att spara pengar, men att spara tid och få möjligheten att pröva massor av god mat.

Vi har sedan ca 4 veckor fått hem mat på söndagarna från ett bolag som heter Matkomfort, ni finner de på matkomfort.se.

För vår familj så kostar det ca 1000:- i veckan vilket är ungefär vad vi la ner tidigare i matkostnader. Men då genom att handla billig mat på willys bland annat. Med Matkomfort så får vi ordentlig mat utan några som helst halvfabrikat, vi får varje vecka fisk, kyckling och kött samt ibland helt vegetariskt.

Maten tar max 30 minuter att göra i ordning och hittills har det vart som att äta på lyxrestaurang varje dag. I början var det lite svårt med barnen men nu gillar de det mesta som vi får.

Så istället för att åka och handla två gånger i veckan så blir det nu 1 gång. Vi slänger betydligt mindre mat nu än förr och vi äter bättre mat. Vi spenderar mindre tid med att laga mat i veckorna och mer tid med barnen. Numera så använder vi den timmen på kvällen med att promenera istället!

Så jag kan varmt rekommendera matkomfort.

3 kommentarer:

Fru S sa...

En fråga angående matkomfort.se Räcker maten till matlåda dagen efter eller blir det inget kvar alls?
Eftersom det är ganska dyrt att äta ute så är matlåda ett måste i vår familj och måste man ändå ställa sig och göra mat så försvinner ju hela poängen med det hela =)

Dock är det ett något som kanske kommer bli aktuellt sedan när jag också börjar jobba. Man har ju inte hur mycket tid som helst med två heltidsjobb, barn, hämta på dagis, städa, diska och allt annat som måste göras.

Lyxnisse sa...

Hej,

Vi är 5 personer under vardagarna och har ett paket för 4 personer. Den maten räcker gott till oss och ibland till en matlåda. Om man åt portioner som man ska egentligen så skulle det absolut räcka till matlåda men när det är gott så vill man ju äta mer!

Själv har jag rikskuponger så Sanna brukar ta det som blir över till lunch på jobbet.

Som du skriver, man ska ha tid för städning, hämta på dagis, laga god näringsriktig mat till familjen etc.

Jag är oftast inte hemma förens vid halv sju och sanna vid fem efter att ha hämtat barnen så hon råkar ju på det mesta vilket ju inte är schysst. Så detta har fixat ganska många av våra problem skulle jag vilja säga!

Fru S sa...

Då blev det ju helt plötsligt lite mer intressant när man kan få matlåda också. Vi får väl se om vi satsar på det i framtiden när jag gått tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten =) (tack för svaret) =)