torsdag 9 april 2009

Leva som man lär!


Kan inte låta bli att lägga upp detta, satt och sökte lite om lyxfällan och stötte på denna gamla text skriven av Michael Syrén i Expressen. Texten Leva som man lär passar så bra i detta!

GÖTEBORG. "Lyxfällans" programledare Mathias Andersson, 39, och Charlie Söderberg, 33, har tillsammans gett skuldsaneringen ett ansikte.
Expressen kan nu avslöja att båda programledarna sitter i styrelser för företag som har fått revisorsanmärkningar, betalningsförelägganden och anmärkningar om att betalning av skatter ej skötts korrekt.
- Det här är naturligtvis jättetråkigt, säger Mathias Andersson.

Som egna företagare och styrelsemedlemmar i flera bolag har de själva haft ekonomiska trubbel. Mathias Andersson har under de tre senaste åren fått anmärkningar från företagets revisor i företaget Johbah AB, där han är firmatecknare och styrelsesuppleant. Det egna kapitalet är nästan helt förbrukat och enligt Aktiebolagslagen föreligger därför sedan 2004 likvidationsplikt, något som företaget struntat i trots årligen återkommande uppmaningar från bolagets revisor. Företaget har dessutom tre betalningsförelägganden.
Även företaget Elly Media AB där Mathias Andersson sitter med i styrelsen har fått betalningsföreläggande.

Kollegan Charlie Söderberg är styrelseledamot i företaget Resurshuset Nitton-98 AB som 2006 fick en revisorsanmärkning för att skatter och avgifter inte skötts korrekt.
– Jag är engagerad som problemlösare i en mängd olika företag, det här beror på företagets ekonomiansvarige. Men vi har nu korrigerat de här misstagen.
I en numera inaktiv ekonomisk förening, där han sitter i styrelsen, finns betalningsanmärkningar för obetalda skatter vid två tillfällen 2003 (83 641 kronor respektive 43 174 kronor).

Och det så klassiska svaret som jag faktiskt tror är det ända som Anders Knave kan säga, se nedan!

TV 3, som ligger bakom succéprogrammet, har fortsatt förtroende för programledarna.
– Ingen är väl perfekt, säger programchef Anders Knave på TV 3. Jag har dock största förtroende för dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha,ja kan man inte sköta sin egen ekonomi i företaget(hur var deras privatekonomi då??) så ska man nog inte lära andra om ekonomi.
anders knave verkar dessutom vara en riktig pajas...

Fru S sa...

Intressant! Eftersom jag aldrig läser tidningar så har jag helt missat denna info!

Kanske inte så konstigt att det dom verkade göra mest var att sälja allt familjerna ägde och försöka fixa lån till dom?