söndag 30 september 2007

Ditt barn?

Tänk Er att ni har uppfostrat ert barn att våga göra saker! Att vara starka och våga gå sin egen väg. Att man inte kan lyckas om man inte försöker.

Ditt barns största dröm är att bli popstjärna. Visst är det bra då att de får höra sanningen!

Att dom suger, att dom borde gömma sig under en sten för att dom ser missbildade ut! Att deras röst kan skrämma en död.

Ett klipp från Aftonbladet!

Barn- och elevombud: Bojkotta ”Idol”


”Idol”-juryn förnedrar barn på bästa sändningstid, anser Fredrik Arrenius.

”Förnedrar barn på bästa sändningstid”

Nu uppmanar barn- och elevombudet hos Skolverket till bojkott mot ”Idol”.

I en artikel på Skolverkets hemsida anklagas programmet för att ge unga dålig självkänsla.

Fredrik Arrenius, barn- och elevombud hos Skolverket, sparar inte på krutet i sin debattartikel.

– När ”Idol”-juryn, bestående av vuxna, får förnedra barn på bästa sändningstid innebär det ett klartecken till barnen att göra på samma sätt mot varandra, skriver Arrenius.

I Ljungby kommun har även alla lärare fått mejl från Arrenius om att bojkotta programmet. Något som inte uppskattas av eleverna.

– De har ju ingen humor, säger gymnasieeleven Fredrik Svensson till Sveriges Radio.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har man för lockbete här för att få folk att ställa upp till förnedring, jo en möjlig idolstatus.
Ett liv som säkert lockar många. För att göra bra TV så räcker det inte med att säga att "tyvärr så tror vi inte att du räcker till för att bli idol" utan man måste förnedra personerna också.
Allt för tittarsiffror och reklampengar.
Vad är det för sjuk del hos oss människor som tycker om att andra blir förlöjliga och förnedrade. Det säger nästan mer om den 1 miljon tittare som ser idol än de 9000 personer som faktiskt hade mod att försöka förverkliga sin dröm.
Om det finns 8 miljoner människor i Sverige så är det 0,11% som försöker förverkliga sin dröm och 12,5% som tycker om att håna och förlöjliga och sen har vi den stora massan som håller tyst som är ca 87%.

Anonym sa...

Men nu är det ju så att alla tittare inte ser på programmet FÖR ATT deltagarna förnedras på det sättet. Det är nog många, som jag, som tittar på programmet TROTS detta - för att de sjunger så bra och för att det är roligt att se de som lyckas och hur de utvecklas.

Jag tycker att programmet skulle bli mycket bättre om de som anonym sa ovan nöjde sig med "tyvärr så tror vi inte att du räcker till för att bli idol" och skippade det där överdrivna förlöjligandet av deltagarna. Men i övrigt så gillar jag programmet och vill gärna se det - speciellt nu när bara de bästa är kvar!

Svårt det där, om man gillar delar av programmet. Vart vänder man sig för att "klaga" på det övriga? Så att de inte tror att jag gillar HELA programidén...