torsdag 20 september 2007

Fattigfällan!

Jag har en produktions ide till ett program!

Fattig fällan ska det hetta!

Vi kommer att se Vera som vi kan vi kalla henne! Ca 30 år ensamstående med ett barn eller fler och en pappa till barnen som inte hjälper till så mycket pengar mässigt eller med ansvaret för dom!

Vera har inte lyckats att få något första hands kontrakt på grund av att kommun har sålt ut de flesta hyresbostäderna och de nya som har byggts kostar för mycket! Vera bor alltså i andra hand och har inte rätt till bostadsbidrag på grund av det! Vera’s hyra är ca 5900:- för en 2 rums lägenhet.

Vera kan tyvärr inte jobba heltid då hennes barn skulle vara tvungen att vara på dagis från klockan 6 till 18,30 för att hinna med att hämta och lämna!

Vera jobbar inom ett yrke som är relativt lågavlönat! Vera har ca 17.000:- före skatt.

Till detta så har Vera ett lån som hon tog tillsammans med sin förra kille! Eftersom har struntar i betalningen så måste Vera betala allt för att inte hamna hos kronofogden! Det som lånet har gått till finns dock inte kvar då hennes ex kille sålde det och tog pengarna själv!

Vera klarar dock av sitt liv med bravur! Hon kan inte spara så mycket med barnen har det bra, mat på bordet och rena hela kläder!

Nu kommer räddarna in! Nu ska vi få Vera att ändra sin livsstil hon ska lyckas i livet och ta sig an nya utmaningar samtidigt som hon fortfarande kan ha sin tid och värdering med barnen som hon tidigare har haft!

Vi kommer att få se hur Vera kämpar i flera program och hur hon lyckas att nå sina mål!

När Vera efter ett halvår har lyckats eller misslyckats så skall hon belönas efter hur hon har lyckats! Men redan innan så har Vera fått en mindre belöning för hur hon otroligt nog hållit sig över ytan innan räddarna kom in!

Som sagt va det finns en del att slipa på, men seriöst detta skulle jag vilja se!

”Om någon nu mot förmodan skulle känna igen sig i den här beskrivningen så kan jag säga att det inte är en direkt beskrivning eller har någon koppling till någon jag personligen känner, däremot kan delar vara tagna ur sådant som man har hört eller sett!”

(observera detta är skrivet i word med rättstavning)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vera forts...
Nu har Vera fått blodad tand. Hon har börjat följa de råd Räddarna gav henne- hon skulle låna upp pengar för investeringar. Eftersom Veras kreditvärdighet inte var så stor fick ett Blancolån hos ett ockrarföretag bli lösningen. Placeringar och investeringar tog allt mer av Veras tid, tiden för barnen blev allt kortare, det hände t.o.m att hon vid ett par tillfällen missade att hämta dem på dagis pga sitt daytradande.

Till en början gick allt väl- hennes placeringar ökade snabbt i värde tack vare att Vera sig själv ovetande var en riktig naturbegåvning på detta område. En del av de snabba vinsterna investerades på nytt, en del gick till konsumtion. Man måste ju ha lite statusprylar för att framstå som framgångsrik, resonerade Vera.
Styrkt i sin uppfattning skaffade hon sig snabbt krediter i olika butiker och börjde shoppa på allvar. Nu hade den hemlagade maten på bordet ersatts av pizza och annan snabbmat, kvällsstunden med barnen och godnattssagan hade ersatts av TV och video- Vera hade inte längre tid med barnen som förr. Lyckan över att placeringarna ökade i värde och med det hennes eufori gjorde att Vera inte såg sina barns sorgsna blickar.

Efter en tid började det plötsligt gå sämre för Vera- aktiemarknaden sjönk som en sten och hennes vinster och (lånade) kapital var bara en bråkdel av det ursprungliga värdet. Kontokortsskulderna hopade sig. Vera kände paniken komma och insåg att hon måste ta tag i sina problem. Då såg hon en annons om ett program som hette Lyxfällan....

Anonym sa...

Kanske inte direkt om detta inlägg, utan snarare med tanke på hela din blogg:

I dagens SvD har Anna Larsson skrivit en krönika som heter: Vart tog medkänslan och respekten vägen?.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17129757.asp

Absolut läsvärd.

Anki sa...

Som det har gått för Jenny nu så kanske hon kan anmäla sig till det programmet i stället. Hon måste bara skaffa en par barn och kasta ut andra hälften först. Eller fungerar det med hästarna som surrogat?

Anonym sa...

Trött jag blir på allt sär skrivande ...
Lite språk kunskaper kan man väl kräva av en inter net bloggare ...

Anonym sa...

hahaha... måste kommentera, mest för att Anonym tog upp det...
Såg att du skrivit i word med rättstavning och NU reagerade jag över felen. hahaha.

Bäst är att Anonym också gjorde det men h*n läser nog väldigt slarvigt som inte ens såg att programmet är använt. hihi.
Du är duktig anonym. ;-)