lördag 22 september 2007

Nyhetsmorgon!

Charlie och Pia kommer från i morgon att vara med på nyhetsmorgon på söndagar för att svara på frågor kring ekonomi!

Egentligen så är det väl inget uppseendeväckande med det! Det jag funderar över är att i många andra sammanhang så får inte personer som har en stark anknytning till ett bolag som kan få gratis marknadsföring vara med i program som detta!

Med tanke på att det är ganska oklart vad man egentligen får för dessa 18.000:- som man betalar för en utbildning så kanske någon borde klargöra det innan. Som jag har sagt innan! När man syns inför så många människor i media sammanhang som alltid lyfts fram som positiva så får man massor av anhängare! Då bör det stå ganska klart exakt vad det är man arbetar med den övriga tiden!

Jag har absolut inget mot Balansekonomi och jag själv förekommer ofta på dess forum i intressanta diskussioner! Det här handlar enbart om en personlig åsikt som jag har!

Vad tycker ni andra?

3 kommentarer:

Anki sa...

Nu är det min tur, jag är just nu väldigt less både på pengakoll, media, meterfilm och allt som har med det här att göra.
Det är så att man blir förtvivlad på allt.
Orkar inte ens titta på Charlie och Pia för mig har dom inte ett existensberättigande för tillfället.
Så några synpunkter om deras framträdande får du inte av mig, inte idag.

Anonym sa...

Balansekonomi är givetvis inte konstruerat för att Charlie och kompani är goda människor som bara vill hjälpa. Charlie har väl någon halvtaskig examen i bagaget men upptäckte att han var tämligen karismatisk och funderade på hur han skulle kunna försörja sig och bli rik själv. Voila; kurser!. Betala endast några hundralappar i månaden för all framtid samt köp vår kurs för nästan 20000 och du blir av med alla dina ekonomiska bekymmer.
Det första man borde lära sig på den kursen är att säga upp sitt engagemang i balansekonimi och investera de pengarna. Att lägga nästan 20000 på en halleluja kurs i ekonomi känns ju minst sagt kontraproduktivt. Betala av ev skulder istället.

Anonym sa...

Fråga och svar från Pengaklubben Balansekonomis sida:

Fråga:
På balansbladet längst ner står det att man först ska lägga undan så mycket pengar man kan till ett speciellt konto och SEN betala räkningarna?!
What?!
Det låter märkligt. Ska man inte göra tvärtom? Man måste väl FÖRST betala räkningarna och SEN kan man väl sätta undan de pengar man eventuellt kan avvara, om man nu KAN avvara en endaste liten krona?
Mvh!
"Förvirrad losergirl"
Olle:
Hej, det är kanske förvirrande men poängen här är att tänka annorlunda!
Det handlar alltå om förhållningssätt till hur man tänker när man betalar.
De flesta är vana vid att tänka att de behöver tjäna ihop så mycket att de kan betala räkningarna. Och det är precis vad de lyckas med...! Varken mer eller mindre.
Ett alternativt synsätt är att bestämma dig för vilket kassaflöde du vill orsaka. Då kan man jobba med moroten att få pengar över för att investera med avkastning. Återinvesteras avkastningen är vägen till ekonomisk frihet påbörjad.
Rent praktiskt kan det betyda att OM du vill spara och investera mer så kan du börja prioritera dig själv först. Vilken till en början kan betyda att de blir mindre kvar att betala räkningarna för. Vilket i sin tur
betyder att du kanske behöver se över dina kostnader eller inkomster till nästa månad.
I en privatekonomi med lönearbete ser det ut så här: Skatten dras först, sedan betalas räkningarna och du kommer sist.
I ett företag ser det ut så här: Intäkterna kommer in först, utgifterna betalas sedan och det som blir kvar betalas det skatt på.
Var det begripligt om inte fråga igen och läs mer under fliken pengaskolan./

Någon som vill kommentera.....?
/Erik